KALKVRIJ WATER WATERVERZACHTER

Kalkvrij Water: 5 Manieren om Kalkvrij Water te Krijgen

Water met een hoog gehalte aan mineralen, gewoonlijk calcium en magnesium, staat bekend als hard water. Hoewel uit onderzoek is gebleken dat hard water niet slecht is voor de gezondheid, kan het wel veel last geven. Hard water verslijt sneller de waterleidingen en bedekt glas en andere oppervlakten met een dunne laag kalkaanslag. Om dit soort problemen te voorkomen, kunnen waterverzachters gebruikt worden om het niveau van waterhardheid omlaag te krijgen.
Er zijn verschillende manieren om het water kalkvrij te krijgen. Van eenvoudige huis-tuin-en-keuken methoden voor waterverzachting tot waterverzachtingsapparatuur. Er zijn verschillende manieren mogelijk.

Waterverzachtende Kannen voor Kalkvrij Water

Waterfilterkannen of waterverzachtende kannen kunnen gebruikt worden om hardheid uit het water te verwijderen, zodat het gedronken kan worden. Deze kannen zijn bij grote warenhuizen verkrijgbaar van verschillende merken.

Filters voor Kraankoppen voor Kalkvrij Water

Er kunnen een verscheidenheid aan filters geïnstalleerd worden in uw keuken, badkamer of op andere kraankoppen. Deze filters geven kalkvrij water en verzachten het water via de kraan. Dit verzachte water is goed om mee schoon te maken en af te wassen. Er zijn ook filters met een aan-uitschakelaar zodat u, wanneer u dat wilt, ongefilterd water kunt gebruiken.

Soda als een Waterverzachter

Soda kan ook gebruikt worden als waterverzachter. U kunt op twee manieren soda gebruiken om het water te verzachten. Een manier is om soda toe te voegen aan het water als u de was of andere schoonmaakklusjes gaat doen. Het soda voorkomt dat het wasmiddel of zeep een kleverige brei wordt in het harde water en helpt met de schuimvorming. Een andere manier is door een groot vat te vullen met water en daar soda aan toe te voegen. Laat het vat een aantal dagen staan, zodat het bezinksel of de kalkdeeltjes naar de bodem zakken, waardoor het bovenste gedeelte kalkvrij wordt en geschikt is voor gebruik.

Magnetische Verzachtende Conditioners

Magnetische Verzachtende Conditioners werken volgens een systeem, waarbij de calciumionen in het water veranderd worden zonder ze werkelijk te verwijderen. Ze veranderen de ionen op zo’n manier dat ze geen kalk meer veroorzaken en water wat geschikt is voor consumptie produceren. Deze verzachtende conditioners zijn echter niet geschikt voor alle vormen van hard water. Hoewel ze over het algemeen niet heel duur zijn in aanschaf en verbruik, komt hun effectiviteit niet met een zacht watergarantie.

Mechanische Waterverzachters om Kalkvrij water te Krijgen

Een andere manier om kalkvrij water te krijgen, is door installatie van een mechanische waterverzachter. Deze mechanische waterverzachters zijn effectief en kostenbesparend. Gewoonlijk wordt een mechanische waterverzachter thuis aan het waternet bevestigd. Deze waterverzachters verruilen calcium- en magnesiummineralen voor iets anders, in de meeste gevallen natrium. Ze verwijderen de calcium- en magnesiummineralen uit het water en voorkomen zo dat kalkaanslag zich vormt op waterleidingen, glaswerk, koffiezetapparaten enz. Er is een grote variëteit aan waterverzachters beschikbaar op de markt, die verschillen in prijs, effectiviteit en verbruikskosten. Het basiswerkingsprincipe van alle mechanische waterverzachters is praktisch hetzelfde en de apparaten hebben een automatische regeneratiesysteem, die het systeem op reguliere tijden weer herlaadt.

Koop daarom een goede waterverzachter om al uw kalkproblemen op te lossen