Kost van waterontharder


4 methodes om kosten van waterverzachter te beperken

Water wordt “hard water” genoemd wanneer het chemicaliën bevat zoals calcium, magnesium en verschillende andere mineralen.

De beste oplossing is een waterverzachter of waterontharder kopen.

Vergelijk Prijzen van Waterontharders in uw Buurt >

water ontkalker waterhardheid
water ontkalker waterhardheid

Deze mineralen en chemicaliën zijn opgelost in grondwater uit de aarde en rotsen wanneer het erdoorheen gegaan is. De aanwezigheid van deze mineralen in water kan leiden tot bepaalde problemen. Hard water, bijvoorbeeld, vermindert het schuimvermogen van zeep en vormt een kleverige schuim die een residu achterlaat op huid en haar. Het laat ook afzettingen van deze mineralen achter op glas, leidingen, waterkokers, theepotten en andere voorwerpen, waarbij een laagje witte, korzelige afzetting gevormd wordt dat na een tijdje kalk genoemd kan worden.

Wanneer kalk een tijdje onbehandeld wordt gelaten, kan het ervoor zorgen dat rioolleidingen verstopt raken. Hierdoor lopen de kosten voor loodgieterij aanzienlijk op. Desondanks kan het probleem vermeden worden door de methodes voor waterverzachting te gebruiken.

Waterverzachting is een proces dat hard water verandert naar zacht water door calcium, magnesium en andere mineralen eruit te verwijderen. Dankzij de technologie en wetenschap, werden de kosten voor waterverzachters verminderd en daardoor is het makkelijker voor huishoudens om water te verzachten.

waterverzachter prijs
waterverzachter prijs

Waterverzachting kan thuis uitgevoerd worden aan verminderde prijzen door waterverzachters en andere methoden te gebruiken. Sommige van deze behulpzame methodes omvatten:

Water koken

Een van de handigste manieren om de kosten van waterverzachters te verminderen is door water te koken. Het water kan gebruikt worden om te drinken, de badkamer en keuken schoon te maken, en te baden en wassen om zo de efficiëntie van uw schoonmaakproducten te verbeteren.

Door het water te koken zal u de kalkdeeltjes scheiden van het water. Eenmaal het water enkele minuten gekookt heeft, laat u het afkoelen. De kalkdeeltjes worden dan zichtbaar en vestigen zich op de oppervlakte. U kan ze eruit scheppen om ze te verwijderen en vervolgens kan u het gekookte water gebruiken. Een alternatief is het water te laten afkoelen voor een langere periode. De kalkdeeltjes zullen zich dan beneden op de bodem van de houder vestigen. Je kan dan het water uitgieten in een andere container, maar wel zo voorzichtig dat de kalkdeeltjes niet gestoord worden.

Natriumcarbonaat of kalk als waterverzachter

Een andere manier om de kosten van waterverzachters te drukken, is door het gebruik van natriumcarbonaat en/of kalk. Natriumcarbonaat en kalk kunnen gebruikt worden als efficiënte waterverzachters. Om te beginnen vult u een grote open houder of tank vol met water. Vervolgens voegt u een beetje kalk of wassoda toe in de container en laat het staan voor enkele dagen, waarna de kalkdeeltjes zich zullen gevestigd hebben op de bodem. Het bovenste water is nu genoeg verzacht voor gebruik. Vroeger werd deze methode om water te verzachten overal gebruikt, hoewel het, vanwege het tijdrovende proces, vandaag niet vaak meer gebruikt wordt.

Ammoniak, borax, loogzout en wassoda om water te verzachten

Tijdens het wassen van uw kleren of eender welke andere vorm van schoonmaak, voegt u een van deze substanties toe aan het water. Deze toevoeging zal het water echter niet noodzakelijk verzachten. Het zal wel vermijden dat het wasmiddel in contact komt met kalk en andere mineralen, waardoor schuimvorming efficiënt verminderd wordt en de vorming van zeepsop bevorderd. Deze methode drukt de kosten van waterverzachters doordat het geen behandeling van de installatie vereist, hoewel het aangeraden is voorzichtig te zijn met deze methode en de instructies op de verpakking nauwgezet te volgen.

Installeer een kostenefficiënte waterontharder

Als uw waterbron hard water verspreidt, is de installatie van een mechanische waterverzachter de meest efficiënte methode, en de beste manier, om de kosten van waterverzachters te verminderen. Deze mechanische waterverzachters vervangen calcium- en magnesiumionen met natrium. Bovendien voorkomen ze de vorming van kalk, waardoor de levensduur van uw leidingen en kleren die u dagelijks wast efficiënt verlengd wordt.


Prijzen waterontharders vergelijken
Prijzen van waterontharders vergelijken